1.04.2021

Lejuplādē attālinātās vadlīnijas šeit vai klikšķini uz attēla

16.03.2021.

18.02.2021.

 

Komentāru iesniegšanas laiks noslēdzies. Komentāru pieņemšana slēgta!

 

Valsts aģentūra "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" aicina komentēt izstrādāto dokumenta “Akreditācijas procedūras” projektu, ar kuru plānots aizstāt līdzšinējo LATAK dokumentu LATAK - D.008-14/06.2015 “Akreditācijas procedūras” un šādus LATAK dokumentus:

1. LATAK-D.009-08/07.2013 „Akreditēto institūciju uzraudzība un atkārtota novērtēšana”;

2. LATAK - D.014-08/06.2014 „Sūdzību, priekšlikumu un apelāciju izskatīšanas kārtība”;

3. LATAK - D.016-09/07.2013 „Akreditācijas lēmumi”;

4. LATAK - D.021-06/12.2013 „Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja izsniegto akreditācijas apliecību lietošanas noteikumi”;

5. LATAK-D.030-14/06.2015 „LATAK akreditācijas kritēriji un piemērojamo dokumentu saraksts”;

6. LATAK - D.032-04/09.2013 „Akreditētu atbilstības novērtēšanas institūciju tiesības un pienākumi”;

7. LATAK - D.045-02/06.2015 „Atbilstības novērtēšanas institūciju akreditācija paziņošanas nolūkos”. 

Dokumentu iespējams skatīt šeit

Lūdzam izskatīt sagatavoto dokumenta projektu un līdz š.g. 8.martam sniegt priekšlikumus. Priekšlikumus lūgums sūtīts uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

08.12.2020.

 

 

Ar Covid-19 saistītā likumdošana aplūkojama šeit

 

21.01.2021.

Mikroorganismu testēšana ir būtisks solis, lai noteiktu pārtikas  nekaitīgumu, lai pārliecinātos par patogēnu un citu organismu neesamību, kas varētu būtiski ietekmēt veselību.

Tomēr metožu ir daudz, tāpēc svarīgi ir apstiprināt un pārbaudīt, vai metode ir derīga, lai izpildītu stingrās pārtikas nekaitīguma prasības un nodrošinātu patērētāju drošību. ISO ir virkne standartu, ko izstrādājuši starptautiskie eksperti, no kuriem jaunākais ir tikko publicētais dokuments par mikrobioloģijas standartmetožu verifikāciju un alternatīvu metožu validāciju ISO 16140-3:2021 “Microbiology of the food chain – Method validation – Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory”.

Vairāk par standartu uzzini šeit (angļu valodā): https://www.iso.org/news/ref2614.html

Uz lapas augšu