21.01.2021.

Mikroorganismu testēšana ir būtisks solis, lai noteiktu pārtikas  nekaitīgumu, lai pārliecinātos par patogēnu un citu organismu neesamību, kas varētu būtiski ietekmēt veselību.

Tomēr metožu ir daudz, tāpēc svarīgi ir apstiprināt un pārbaudīt, vai metode ir derīga, lai izpildītu stingrās pārtikas nekaitīguma prasības un nodrošinātu patērētāju drošību. ISO ir virkne standartu, ko izstrādājuši starptautiskie eksperti, no kuriem jaunākais ir tikko publicētais dokuments par mikrobioloģijas standartmetožu verifikāciju un alternatīvu metožu validāciju ISO 16140-3:2021 “Microbiology of the food chain – Method validation – Part 3: Protocol for the verification of reference methods and validated alternative methods in a single laboratory”.

Vairāk par standartu uzzini šeit (angļu valodā): https://www.iso.org/news/ref2614.html

Uz lapas augšu